štvrtok 15. januára 2015

Laminátové podlahy. Aké sú ich „pre“ a „proti“?

Pri rekonštrukcii domov, alebo bytov sa zvyčajne nevyhnete ani výberu podláh. Vo všeobecnosti si môžete vybrať medzi drevenými a laminátovými (plávajúcimi) podlahami. Každá z nich má svoje klady a zápory, preto je výber niekedy veľmi náročný. Ak hľadáte podlahu, ktorá sa vyznačuje vysokou odolnosťou, jednoduchou pokládkou, farebnou stálosťou a predovšetkým priaznivou cenou, tak by ste sa mali rozhodnúť pre laminátovú podlahu.

Laminátové podlahy si vyberajte pozorne.

Laminátové podlahy dnes ponúkajú mnohí výrobcovia, preto by ste si vždy mali overiť kvalitu výrobkov, ktoré ponúkajú. Pri výbere podlahy by ste si mali predovšetkým všímať nosnú dosku, ktorá určuje kvalitu podlahy. Kvalitná doska by mala mať minimálnu hrúbku aspoň 8mm a podstatná je samozrejme aj tvrdosť. Kvalitu nosnej dosky zvyšuje tiež aj povrchový impregnačný náter.

Aké najväčšie výhody majú laminátové podlahy?

Podlahy z laminátu predstavujú príjemnú podlahovinu, ktorá sa vyznačuje konštantnou teplotou, teda nikdy nie je výrazne studená a tak nepríjemná na dotyk. Je možné pod ňu nainštalovať podlahové kúrenie, čo predstavuje veľké plus. Tento typ podláh sa vyrába v rôznych farebných prevedeniach a dekoroch, preto je často na nerozoznanie od drevenej podlahy. V prípade poškodenia je možné jednotlivé lamely podlahy vymeniť bez najmenších problémov. K výhodám patrí aj ich jednoduchá pokládka – s trochou šikovnosti si ju položíte aj sami. Pri správnom uložení a starostlivosti vám vydrží slúžiť dlhé roky.

Aké sú ich nevýhody?

Plávajúce podlahy však majú aj určité nevýhody. Podlaha je veľmi citlivá na vlhkosť, preto sa neodporúča na využitie v kúpeľniach. Pri plávajúcich podlahách sa často môžete stretnúť aj s nekvalitou, preto je potrebné získať čo najviac informácii o samotnom type podlahy, aj o výrobcovi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára